Janus PIM

Sustav kompenzacije i nagrađivanja

 

Kompenzacijska arhitektura


Koristeći evaluaciju radnih mjesta s ciljem svrstavanja pojedinih poslova u kategorije ili obitelji poslova, pripremit ćemo temelj vaše kompenzacijske arhitekture. Kako se poslovanje brzo razvija, postaje neefikasno upravljati nagrađivanjem zaposlenika na temelju pojedinačnih slučajeva. Iz navedenih razloga potrebno je formirati sustav kompenzacije koji će vam omogućiti pravovremeno donošenje ispravnih odluka. Istovremeno, uspostava kompenzacijskog sustava pomoći će vam u poboljšanju motivacije zaposlenika putem poštenog i transparentnog sustava nagrađivanja.

 

Sheme varijabilnog nagrađivanja

Koristeći lokalne i svjetske najbolje prakse nudimo vam razvoj posebnih shema nagrađivanja, poput varijabilne plaće. Model varijabilnih plaća, ukoliko se implementira na pravi način, dokazano poboljšava poslovne rezultate kao i motivaciju, i produktivnost zaposlenika. Varijabilna plaća je uobičajena forma nagrađivanja u prodaji i sličnim aktivnostima.

Upravljanje učinkom

Kako uskladiti poslovnu strategiju s individualnim doprinosom i profesionalnim razvojem zaposlenika? Odgovor glasi: sustav upravljanja učinkom! Dobro definiran i transparentan sustav upravljanja učinkom omogućava rast poslovnih rezultata kroz nagrađivanje dodatnog truda zaposlenika u ostvarenju postavljenih ciljeva. Ovakav sustav pomoći će vam u uvođenju kulture visokog postignuća u vašu organizaciju kao i razlikovanje ispod- I iznad- prosječnih zaposlenika.

 

Kontakt

Janus PIM d.o.o.

Slunjska 38
10110 Zagreb
 CROATIA
 
tel:    +385(1) 301 36 83

e-mail: info@janus-pim.hr

Anketa

Koliko često polazite treninge usavršavanja?
 
You are here  : Naslovnica HR consulting HR consulting overview Sustav kompenzacije i nagrađivanja